Olofmeister bästa svensk i DH Dallas 2019

Under helgen har Dreamhack Dallas 2019 gått av stapeln där en CS:GO-turnering var en av huvudattraktionerna. Som vanligt var det många svenskar med och tävlade om miljonerna där svensklagen Ninjas in Pyjamas och Fnatic innehåller fem svenska vardera. Utöver det hittade vi också svenske “Golden” i Cloud9 och “Olofmeister” i Faze Clan.

Det var just Olofmeister som blev den bästa placerade svenska spelaren på en tredjeplats med sitt Faze Clan. Man blev utslagna av finska ENCE i semifinalen i två raka kartor. För Golden gick det sämre som med sitt Cloud9 placerade sig bland de allra sista lagen i turneringen.

Mindre lyckad insats av Fnatic och Ninjas in Pyjamas

För svensklagen Fnatic och Ninjas in Pyjamas gick det inte heller jättebra då både lagen var långt från pallplatserna. Båda lagen placerar sig på en 9-12:e plats och vinner endast 4 000 dollar i prispengar.

Fnatic inledde slutspelet i Upper Bracket men där förlorade man mot FURIA Esports i två raka kartor och blev nedknuffade i lower bracket. Där ställdes man mot Renegades som man förlorade med 2-1 i kartor mot och därmed blev utslagna ur turneringen.

Ninjas in Pyjamas inledde också med segrar men blev till slut nedputtade i lower bracket av Faze Clan med två raka kartor. Sen ställdes man mot Team Vitality som även de vann med 2-0 i kartor.

Vann turneringen gjorde Team Liquid efter att man slagit ENCE i finalen. För segern plockar man med sig inte mindre än 100 000 dollar. ENCE tar i och med sin andraplats med sig 50 000 dollar i prispengar.

Leave a comment